Actrice

Momenteel ben ik betrokken bij de Shakespeare trainingen en ontwikkelingen van de Dutch Factory en The Factory onder leiding van Tim Carroll.

Na mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten, Amsterdam en Utrecht, heb ik  in grote en kleine zaalproducties gespeeld met teksttoneel zoals het Engelstalige Rhyme Stew van Roald Dahl, een griekse tragedie Hecabe of het kerstsprookje De IJskoningin. Vanaf 2000 – 2012 was ik werkzaam bij mime theatergezelschap Tenderde, voorheen Tender. Hierdoor kwam ik in aanraking met locatietheater en interactief spelen met het publiek. Vandaar dat ik in 2005, 2007 en 2010 in locatievoorstellingen: Likweij, Ik waardeer je en Tillefoan ging spelen op het Oerol Festival. Voorstellingen met een educatieve boodschap hebben ook mijn belangstelling. Ik heb 385 jongerenvoorstellingen gespeeld over pesten en zinloos geweld.

ActeerCV

Trainingsactrice

Vanaf 2007 tot op heden ben ik  vaste trainingsactrice bij Hogeschool Saxion voor loopbaanbegeleiding en jobcoaching.

Als trainingsactrice zie ik mijzelf als levend oefenmateriaal. Naast het doel van de training reik ik ook hanteerbare  tips aan op het gebied van houding en stemgebruik. Deze tips kan de deelnemer gelijk toepassen in het rollenspel. Ik ben zowel in staat om tijdens de rol feedback te geven als daarna. In samenwerking met een trainer of zelfstandig kan ik het proces begeleiden en sturen. Doordat ik vaak start met een ‘game’ of een energieke oefening voelen de deelnemers zich minder onveilig. Veiligheid creëren in een groep vind ik belangrijk voor het leerproces. Naast aangeleverde casussen kan ik snel improviseren op bestaande situaties die de deelnemers ter plekke inbrengen.

Opdrachtgevers zijn oa Eigen Kracht, Stichting Samen Doen, Canisius Ziekenhuis, zorginstellingen, VION, DHV Juristen, VU, Pragmavision en Hogeschool Saxion.

  • ter plekke ingebrachte casussen spelen
  • toepasbare tips over houding, gedrag en stemgebruik
  • veiligheid creëren
  • energie van de groep hoog houden